Rabla pentru electrocasnice. A treia etapă, pentru aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, începe vineri

Vineri, 18 Iunie 2021, 09:04
418
Programul Rabla pentru Electrocasnice intră în a treia etapă. Începând cu ora 10:00 vor putea fi generate vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.


Această etapă va dura până în data de 1 iulie, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului, care se ridică la 15 milioane lei.


Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.


Potrivit Administraţiei Fondului de Mediu, pentru aparatele de aer condiţionat se poate preda un electrocasnic din aceeaşi categorie, pentru aspiratoare un electrocasnic echivalent, iar pentru uscătoarele de rufe orice electrocasnic vechi inclus în program, relatează Agerpres.


Programul Rabla pentru electrocasnice - sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.


La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.


Ediţia din 2021 a programului Rabla pentru electrocasnice se desfăşoară etapizat. Astfel, în etapa I a avut loc selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie), iar în etapa II selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 - 17 iunie).


Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului Rabla pentru electrocasnice este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2823 secunde