Pulsul economiei

235
Pulsul economiei - pulsuleconomiei6052-1588776855.jpg

Articole de la același autor

La Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța au fost montate și puse în funcțiune două sisteme pentru screening-ul temperaturii pasagerilor (termoscannere). Achiziția a fost realizată de către Guvernul României.

x x x

Criza Covid și restricțiile impuse de starea de urgență obligă agenții economici să organizeze adunările generale ale acționarilor și reuniunile cu investitorii prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță. Iată, compania Socep din portul Constanța a anunțat organizarea, în cursul aceste săptămâni, a primei întâlniri din acest an cu presa, analiștii financiari și investitorii, în sistem de teleconferință.

x x x

Ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Bode, a participat la reuniunea ministerială informală a miniștrilor telecomunicațiilor. Dezbaterea a scos în evidență faptul că, în condițiile schimbărilor generate de pandemia Covid, Europa are nevoie de un plan de investiții în securitatea cibernetică.

x x x


Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a prelungit termenul pentru completarea formularului dedicat operatorilor economici din turism până la data de 15 mai 2020. Acesta poate fi accesat pe platforma https://csu.prevenire.gov.ro/, secțiunea formulare.

x x x

În primele trei luni ale anului, BRD a avut o dezvoltare comercială dinamică. Banca a înregistrat o activitate robustă pe toate segmentele, cu o creștere continuă a creditării, susținută de finanțarea companiilor, atragere de depozite și utilizare în creștere a canalelor digitale. Chiar dacă, în contextul economic generat de pandemia COVID-19, profitabilitatea a fost redusă de costul negativ al riscului, performanța operațională a rămas solidă, se arată într-un comunicat de pe piața de capital. Creditarea a crescut cu 2,4%, iar depozitele s-au majorat cu 5,9%.

x x x

Cotațiile barilului de petrol sunt în creștere. Pe data de 6 mai 2020, la ora 15,30 pe contractele futures, bursa din Londra a afișat o cotație de 30,79 dolari pe baril, cu 0,18 dolari, respectiv 0,58% mai mare decât la începutul zilei de tranzacționare.

x x x

În data de 6 mai 2020, la ora 15,35, în top 10 al celor mai tranzacționate companii de pe piața de capital, primul loc era ocupat de OMV Petrom. Se înregistraseră până în acel moment 217 tranzacții, în volum 9.551.006 acțiuni, în valoare de 3.108.955,27 lei. Prețul pe acțiune era de 0,3250 lei, mai mare cu 1,25% față de momentul deschiderii zilei de tranzacționare. În clasament urmau: Banca Transilvania, Erste Group Bank, BRD – Groupe Societe Generale, SNGN Romgaz, Nuclearelectrica, Fondul Proprietatea, Digi Communications, SIF Muntenia și Impact Developer & Contractor . Acțiunile a șapte din cele zece companii s-au vândut cu prețuri mai mari față de cele de la deschiderea zilei de tranzacționare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Mai 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Joi, 16 Aprilie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 05 Mai 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 04 Mai 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 14 Aprilie 2020
Stire din Economie : Chiar nu mai e nevoie de petrol?
Pagina a fost generata in 0.6942 secunde