X
X
Mai multe ştiri online:

Pulsul economiei

Ştire online publicată Sâmbătă, 05 Octombrie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Peste 10.000 de service-uri auto neautorizate prestează servicii ilicite în România. Impactul bugetar anual este de jumătate de miliard de euro. Service-urile neautorizate ce aparțin unor persoane fizice nu oferă garanții pentru reparațiile executate la sistemele vitale pentru autovehicule și utilizează piese de schimb de pe piața neagră, punând în pericol viața participanților la trafic, arată Asociația Societăților de Service Independente și Federația Operatorilor Români de transport.
x x x
România își va păstra primul loc în Uniunea Europeană și în acest an la producțiile de porumb și floarea soarelui, în condițiile în care suprafețele însămânțate au fost mai mari decât în 2018, susține ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.
x x x
Consiliul Concurenței recomandă preluarea terminalelor de mărfuri care aparțin CFR Marfă de către CFR SA (Infrastructură). Aceasta va conduce la îmbunătățirea serviciilor oferite operatorilor feroviari în cadrul acestor facilități esențiale și, în același timp, va ajuta CFR Marfă să își reducă datoriile pe care le are față de administratorul infrastructurii. 
x x x
La sfârșitul anului 2018, CFR SA avea de încasat 1,37 miliarde lei de la operatorii de transport feroviar, din care cea mai mare parte reprezintă datorii ale CFR Marfă.
x x x
A fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea schemei de ajutor de stat "Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor". Beneficiarii schemei pot fi: unitățile administrațiv-teritoriale care au în proprietate publică sau privată terenuri forestiere; persoanele fizice și juridice care au în proprietate privată terenuri forestiere; asociații ale entităților de mai sus.
x x x
Cotațiile barilului de petrol sunt în creștere. Pe data de 4 octombrie 2019, la ora 14,20 pe contractele futures, bursa din Londra a afișat o cotație de 57,90 dolari pe baril, cu 0,19 dolari, respectiv 0,33% mai mare decât la începutul zilei de tranzacționare. 
x x x
În data de 4 octombrie 2019, la ora 14,20 în top 10 al celor mai tranzacționate companii de pe piața de capital, primul loc era ocupat de Banca Transilvania. Se înregistraseră până în acel moment 66 tranzacții, în volum de 605.221 acțiuni, în valoare de 1.446.366,15 lei. Prețul pe acțiune era de 2,3950 lei, mai mare cu 0,21% față de momentul deschiderii zilei de tranzacționare. În clasament urmau: Digi Communications, Fondul Proprietatea, BRD – Groupe Societe Generale, Purcari Wineries Public Company, SIF Oltenia, Erste Group Bank, SNGN Romgaz, OMV Petrom și Nuclearelectrica.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Articole pe aceeaşi temă

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.4363 secunde