Mai multe ştiri online:

Pulsul economiei

Ştire online publicată Luni, 14 Ianuarie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Proiectul bugetului de stat a fost finalizat și va fi trimis Parlamentului la începutul sesiunii viitoare, care începe la 1 februarie, a anunțat Eugen Teodorovici – ministrul Finanțelor Publice. Demnitarul a precizat că bugetul este construit cu un PIB de 1.022,5 miliarde de lei (221,5 milioane de euro), o creștere economică de 5,5% și un deficit bugetar de 2,5%. Se au în vedere o inflație de 2,8% (în noiembrie a fost de 3,43%), un curs de schimb de 4,62 lei pentru un euro (în prezent, este de 4,6782 lei) și o creștere a numărului mediu de angajați de 3,8%.

★ ★ ★

Autoritatea pentru Reformă Feroviară va lansa prima licitație pentru achiziția de trenuri electrice. 20 de rame electrice noi vor fi achiziționate în prima etapă, valoarea acestora fiind estimată la 120 milioane euro. Noile rame vor trebui să atingă viteza de 160 km/h și să asigure, fiecare, o capacitate de transport de cel puțin 190 locuri pe scaune. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, informează Club Feroviar.

★ ★ ★

Impozitul pentru venit rămâne în proporție de 100% la nivelul autorităților locale, de la începutul acestui an, a declarat Eugen Teodorovici – ministrul Finanțelor Publice. El a subliniat că măsura se va regăsi în Legea bugetului de stat pentru 2019 și va fi aplicată de la 1 ianuarie 2019.

★ ★ ★

Așa zisa „Listă a rușinii”, care cuprindea datornicii la bugetele statului dispare din luna ianuarie 2019, a anunțat Eugen Teodorovici – ministrul Finanțelor Publice. Totodată, din prima parte a lui 2019 nu se vor mai face popririle pe conturi.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7213 secunde