Pulsul economiei

178
Pulsul economiei - pulsuleconomiei-1513181286.jpg

Articole de la același autor

Ieri, 13 decembrie 2017, reprezentanții portului Anaklia din Georgia, Levan Akhvlediani - CEO și Salome Kelenjeridze - director comercial - marketing, au vizitat portul Constanța și au avut întâlniri de afaceri cu firme din domeniul portuar.
★ ★ ★
Noul port Anaklia, un proiect regional de anvergură, va avea o poziționare strategică menită să atragă trafic suplimentar de mărfuri în regiunea Caucazului și a Asiei Centrale, contribuind la restaurarea vechiului drum al mătăsii. Având în vedere adâncimile de până la 16 metri de care va dispune, portul Anaklia va așeza Georgia pe rutele serviciilor directe ale navelor portcontainer.
★ ★ ★
Potrivit ANEVAR, cele mai mari creșteri de prețuri imobiliare consemnate în trimestrul trei al acestui an au fost în Brașov, unde valorile de piață pe metru pătrat în apartamentele din blocuri au urcat în medie cu 3,2% față de trimestrul anterior. Urmează: Constanța (+2,4%), București (+2,3%), Cluj-Napoca (+0,9%) și Timișoara (+0,2%). O scădere s-a înregistrat în Iași, unde proprietățile de acest tip au marcat valori de piață mai mici cu 2% în perioada analizată. 
★ ★ ★
Asociația Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) și Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) acuză Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice că acționează deliberat pentru dispariția medicamentelor ieftine de pe piața din România și pentru distrugerea industriei locale producătoare de medicamente.
★ ★ ★
Rețeaua de social media Facebook a anunțat că va începe să contabilizeze veniturile din publicitate în țările unde realizează aceste venituri, în loc să le redirecționeze spre sediul său internațional din Dublin (Irlanda), informează Reuters. Taxele pe companii sunt în atenția statelor europene, care acuză practicile de optimizare fiscală utilizate de multinaționale pentru a plăti taxe mai mici. 
★ ★ ★
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, împreună cu premierul Mihai Tudose, a participat, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu vicepreședintele Băncii Mondiale, Cyril Muller. Reuniunea a avut loc în contextul în care oficialii Băncii și-au arătat interesul de a sprijini construcția Autostrăzii Ploiești-Brașov. La întâlnire au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Mozaic economic
Marţi, 24 Octombrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3395 secunde