Pui magiunul de prune pe tarabă? Iată ce te obligă legea
225
Articole de la același autor
Ți-ai cumpărat mașină? Iată cum obții "numerele roșii", cât poți circula cu ele și cât te costă
14 Ianuarie 2014
Litoralul românesc, cel mai vândut produs în sistem early booking
20 Noiembrie 2013
Zeci de case executate silit, la Constanța! Iată la ce prețuri sunt scoase la vânzare
23 Noiembrie 2013
Începe ediția de iarnă a Tinimtex!
20 Noiembrie 2013
S-a deschis Auchan City Constanța Sud!
28 Noiembrie 2013
Constănțenii care comercializează magiun de prune trebuie să ia aminte! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat ieri un Ordin al ministrului agriculturii, al ministrului sănătății și al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conținutul, fabricarea magiu-nului de prune, destinat consumului uman. Astfel, "magiunul de prune este o pastă groasă, omogenă, obținută prin fierberea prunelor proaspete, după îndepărtarea părților necomestibile, fără adaos de zahăr/zaharuri sau de produse alimentare ce conțin monozaharide sau dizaharide utilizate pentru proprietățile lor îndulcitoare", se arată în Normă.
Apoi, la fabricarea produsului se pot utiliza doar anumite ingrediente: nuci, semințe de oleaginoase cum ar fi semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de susan sau semințe de pin, alune de pădure, caju, castane, fistic, migdale, nuci Brazilia, nuci Macadamia sau nuci Pecan. De asemenea, magiunul trebuie să prezinte un conținut de substanță uscată solubilă egal cu 55 % sau mai mult.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 16 Ianuarie 2014
Luni, 13 Ianuarie 2014
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Luni, 16 Decembrie 2013
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Vineri, 08 Noiembrie 2013
Joi, 05 Decembrie 2013
Vineri, 25 Octombrie 2013