PSD: Guvernul trebuie să ia măsuri pentru contracararea secetei

226
PSD: Guvernul trebuie să ia măsuri pentru contracararea secetei - dd-1586525052.jpg

Articole recomandate

PSD susține că Guvernul trebuie, pentru contracararea secetei, să declare stare de calamitate naturală, să acorde vouchere pentru semințe, pesticide, îngrășăminte și motorină și să accelereze investițiile în sistemele de irigații, relatează Agerpres.

"Pe lângă măsurile propuse de PSD pentru combaterea efectelor pandemiei, Guvernul trebuie să ia urgent următoarele decizii pentru contracararea secetei: declararea stării de calamitate naturală, acordarea de vouchere pentru semințe, pesticide, îngrășăminte și motorină, linie de credit cu garanții de stat pentru fermieri, umplerea tuturor canalelor cu apă și suspendarea plății acesteia, accelerarea investițiilor pentru sistemele de irigații și anti-grindină", se arată într-un mesaj al PSD publicat, vineri, pe Facebook.

Potrivit social-democraților, România se confruntă cu o secetă severă în aproape toate zonele agricole, iar "fermierii încep să 'întoarcă culturile', pentru a le înlocui pe cele compromise cu altele noi". "Iar peste toate astea, Guvernul PNL dă liber la plecarea din țară a muncitorilor agricoli! În loc să ne păstrăm această forță de muncă, mergem pe contrasens față de Germania, Spania sau Italia care, anticipând iminenta criză alimentară, aduc muncitori de peste tot pentru a le produce hrana de care vor avea nevoie", mai transmite PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6244 secunde