Propunere votată în Senat. Dobânda la credite, plafonată

137
1
Propunere votată în Senat. Dobânda la credite, plafonată - bani-1519137410.jpg

Articole recomandate

Senatorii au aprobat în comisii limitarea Dobânzii Anuale Efective (DAE), la 2,5 ori dobânda legală pentru credite ipotecare și la nivelul de 18% pentru creditele de consum.


Senatorii au dat raport favorabil pentru un proiect de lege care impune limite maxime percepute persoanelor fizice în contractele cu persoanele juridice, potrivit Profit.ro. Dobânda anuală efectivă este limitată la de 2,5 ori dobânda legală (2,25% în prezent) în cazul creditelor ipotecare și la 18% în cazul creditelor de consum, potrivit unor amendamente propuse de senatorul PNL Daniel Zamfir și votate de Comisiile reunite juridică, economică și buget.


Noile prevederi ar urma să se aplice și în cazul creditelor în derulare, în cazul în care proiectul va trece în forma votată de plenul Senatului și apoi de Camera Deputaților. Propunerea legislativă modifică Ordonanța Guvernului nr.13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligații bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar.




Comentează știrea

Cristian
20 februarie 2018
LUCRU LA DOMICILIU

Ultima sansa lucru online: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: [email protected] sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6785 secunde