Proprietarii de apartamente din Constanța țin cu dinții de prețuri

827
2
Proprietarii de apartamente din Constanța țin cu dinții de prețuri - money-1352392001.jpg
Majoritatea constănțenilor care au scoase la vânzare apartamente nu vor să lase din preț și pace! Așa se face că cea mai recentă analiză a imobiliare.ro arată chiar că anumite segmente de locuințe din Constanța aflate pe piață s-au scumpit ușor în ultimele 30 de zile. 


Indicele imobiliare.ro calculat la nivelul orașului pentru luna octom-brie a atins valoarea de 873 euro/mp util, cu 0,1% mai mult decât în luna precedentă. Valoarea actuală este, totodată, cu aproape 7% mai mică decât cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

În ceea ce privește evoluția prețului mediu cerut pentru apartamentele noi, înregistrăm o scădere, la fel de mică, de 0,6%, de la 895 euro/mp util până la 890 euro/mp util. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețurile solicitate pentru apartamentele noi din Constanța sunt, în medie, cu doar 4,3% mai mici.

Apartamentele cu trei camere, mai scumpe

Prețul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanța a înregistrat o creștere de 0,2% în luna octom-brie, atingând valoarea de 869 euro/mp util.

Analiza mai arată că, în ultimele 30 de zile, toate tipurile de apar-tamente vechi au înregistrat modificări de preț. Dacă în cazul garsonierelor și al unităților cu două camere vorbim de o scădere de 2,3%, respectiv 2%, prețul apartamentelor vechi cu trei camere din Constanța a crescut cu 1,4% în ultimele 30 de zile. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, diferențele de preț sunt în continuare semnificative, dar cea mai mare se înregistrează în cazul unităților vechi cu trei camere. Acestea sunt cu 8% mai ieftine în prezent.  


Comentează știrea

admirator
9 noiembrie 2012
pretul pietii

e o chestie subiectiva; fiecare vinde cu cit vrea, e marfa lui... Daca are tim p si bani, tine la pret. Poate chiar il urca. Daca nu are, da la "pretul pietii". Adica se lasa jegmanit... La fel cu terenurile pentru case. Care nu au scazut deloc. (Ma refer la preturile minime, nu la baloanele speculative care s-au spart.) Revedeti titlul articolului...

Adrian
13 noiembrie 2012
Pretul pietei

Este mult sub cel oficial. In jur de putim mai mult peste jumate. Cand nimic nu se vinde degeaba ai tu o proprietate care valora inainte nustiucat. Acum nu mai valoreaza nimic daca nu o poti vinde.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5241 secunde