Proiecte de investiții în infrastructură, în valoare de 138,39 de milioane de lei

50
Proiecte de investiții în infrastructură, în valoare de 138,39 de milioane de lei - investitiide13839demilioanedelei-1512915260.jpg

Articole de la același autor

Noi proiecte de investiții în infrastructură, în valoare de 138,39 de milioane de lei, vor demara în județul Satu Mare, ca urmare a încheierii contractelor de finanțare dintre Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) și beneficiari.

Cele nouă contracte au fost semnate de viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, vineri, 8 decembrie a.c., la sediul Consiliului Județean. Finanțarea provine din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa a II-a.

"Județul Satu Mare va beneficia de drumuri modernizate, după implementarea acestor contracte. Este vorba despre aproape 63 de kilometri de drumuri județene, care se adaugă proiectelor deja existente în regiune. PNDL aduce în județ sume importante, care sunt cheltuite pentru dezvoltare locală durabilă. Banii se alocă după criterii clar stabilite, în funcție de capacitatea financiară a județului, de numărul de locuitori și de numărul de unități administrativ-teritoriale", a declarat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

PNDL II include 122 de proiecte din județul Satu Mare, care au o alocare totală în valoare de 588,37 de milioane de lei. Etapa I cuprinde 98 de obiective de investiții, pentru care sunt disponibile fonduri ce însumează 733,69 de milioane de lei.

PNDL este un program de finanțare multianual, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. PNDL are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație în vederea asigurării unui climat investițional atractiv pentru localitățile României.

Pot beneficia de finanțare, în cadrul Programului, unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, respectiv comunele, municipiile și orașele, inclusiv satele componente ale acestora, județele, precum și unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 10 Decembrie 2017
Stire din Economie : Situația sistemului de irigații în 2017
Duminică, 10 Decembrie 2017
Stire din Economie : 2017 este anul recordurilor agricole
Sâmbătă, 09 Decembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 2.5756 secunde