Progrese în legislația europeană privind personalul navigant fluvial

253
Progrese în legislația europeană privind personalul navigant fluvial - progresenlegislatiaeuropeanapriv-1599486467.jpg

Articole de la același autor

Consiliul EDINNA - Organizația profesională europeană în domeniul pregătirii personalului navigant, s-a întrunit, la sfârșitul săptămânii trecute, în mediul online. Întâlnirea a avut un rol important în identificarea și continuarea progreselor făcute de către statele membre UE pentru armonizarea standardelor de pregătire profesională pe ape interioare din Europa.

CERONAV, în calitate de membru EDINNA, a fost unul dintre promotorii Directivei europene 2397/2017, privind recunoașterea calificărilor pe apele interioare.

Prin proiectul multinațional "HINT", CERONAV, în calitate de lider de proiect a elaborat conceptul unui sistem armonizat de pregătire și certificare a personalului navigant fluvial la nivel european.

Prin proiectul multinațional "Danube Skills" - parte a Programului transnațional Dunărea, CERONAV, în calitate de lider de proiect, a elaborat strategia transpunerii și implementării directivei în țările din regiunea Dunării.

Directiva are ca termen de implementare data de 17 ianuarie 2022.

România este la acest moment un important furnizor internațional de personal navigant pe ape interioare din Europa, cu peste 10.000 de navigatori.

Beneficiile pentru personalul navigant pe ape interioare sunt reprezentate de creșterea mobilității forței de muncă, recunoașterea reciprocă a certificatelor de calificare și a stagiilor navigatorilor români.

CERONAV a construit cel mai modern centru de pregătire pe ape interioare din Europa, la Galați, pentru a avea capacitatea de a furniza cursuri la cele mai înalte standarde.

CERONAV deține din anul 2013 poziția de vicepreședinte al EDINNA și este membru în CESNI - QP, organismul Comisiei Europene care elaborează standardele de pregătire profesională. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7288 secunde