Programul Tomata. Până când se pot înscrie fermierii

Duminică, 16 Februarie 2020
151
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că "Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate" continuă și în anul 2020.

Potrivit unui comunicat de presă, termenul limită de înscriere în program este 15 aprilie 2020, iar termenul limită de valorificare a producției este 15 iunie 2020, inclusiv.

În plus, pentru a avea siguranța că tomatele ce vor fi oferite populației vor avea o calitate cât mai bună, beneficiarii trebuie să dețină un registru de evidență a tratamentelor de protecție a plantelor, ce va fi verificat de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare.

Reprezentanții Direcțiilor pentru Agricultură Județene efectuează verificări la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției.

Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp. 

Principalele modificări pentru anul 2020 au avut în vedere îmbunătățirea programului, astfel încât consumatorii să beneficieze de tomate de calitate din producția autohtonă.

Ca element de noutate, în anul 2020, verificarea preliminară a dosarelor și instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protecția plantelor se va realiza de către reprezentanții Direcțiilor pentru Agricultură județene și respectiv, de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare, la Primăria localității respective.


Articole din aceeaşi secţiune

Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Stire din Economie : Leul încheie săptămâna în genunchi
Vineri, 14 Februarie 2020
Stire din Economie : Comerțul auto-moto s-a accelerat
Vineri, 14 Februarie 2020
Stire din Economie : Constructorii au dat lovitura în 2019
Pagina a fost generata in 0.3905 secunde