Programul Tezaur continuă și în luna septembrie

Luni, 31 August 2020
144
Românii pot subscrie începând de marți, 1 septembrie 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 2 și 3 ani, a anunțat ieri Ministerul Finanțelor Publice.

Perioada de subscriere se va încheia pe data de 30 septembrie 2020. MFP menționează că aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile. Rata dobânzii este de 3,5% - 1 an, 4% - 2 ani, 4,25% - 3 ani, fără plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada 1-30 septembrie 2020, de la unitățile C.N. Poșta Română în perioada 1-29 septembrie în mediul urban și în perioada 10-28 septembrie în mediul rural.

Conform MFP, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.


În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.Pagina a fost generata in 0.3034 secunde