Programele de sprijin pentru IMM-uri se relansează

195
Programele de sprijin pentru IMM-uri se relansează - programeledesprijinpentruimmuri-1617895884.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat normele metodologice ale programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing, precum și schema de minimis aferentă programului IMM Leasing, pentru asigurarea resurselor financiare necesare IMM-urilor și întreprinderilor afiliate, depășirea crizei generate de actualul context economic, menținerea locurilor de muncă și asigurarea continuității activității.

În ceea privește programul IMM Invest, a fost eliminată principala constrângere a beneficiarilor în accesarea creditelor, și anume lipsa garanțiilor și crearea necesarului de lichiditate financiară. Plafonul de garantare pentru acest program, aferent anului 2021, este de 15 miliarde de lei, din care pentru subprogramul AGRO IMM Invest plafonul este de 1 miliarde de lei.

Sunt stabilite acordarea de facilități în agricultură, pescuit, acvacultură și sectorului alimentar, prin subprogramul Agro IMM Invest.

În cazul Programului IMM Factor, plafonul total al garanțiilor pentru creditele acordate este de 1 miliarde de lei, în anul 2021.

Pentru Programul IMM Leasing de echipamente și utilaje s-a aprobat un plafon al garanțiilor care pot fi emise în anul 2021 în valoare de 2 miliarde lei, respectiv echivalentul subvenției brute al ajutorului sub formă de garanții aferent acestui plafon, în valoare de 50,9 milioane lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4051 secunde