Produse tradiționale din întreaga țară ajung pe litoral!

387
Produse tradiționale din întreaga țară ajung pe litoral! - traditiiromanestib-1345449588.jpg
Reprezentanții Direcției pentru Agricultură a Județului Constanța au anunțat astăzi Târgul de tradiții și obiceiuri culinare, ce urmează să aibă loc în cadrul Festivalului Tinereții, în perioada 27 august - 1 septembrie, la Jupiter, în parcarea din fața Teatrului de Vară, între orele 9.00 - 23.00.

Manifestarea este o oportunitate de promovare a politicii Ministerului Agriculturii pe segmentul produselor tradiționale și valorificării potențialului cultural la malul Mării Negre, asta spun organizatorii, ce va atrage numeroase persoane care vor să se întâlnească atât cu zona Maramureș, Ardeal, Oltenia, cât și cu Moldova, Muntenia și Dobrogea.

Manifestarea expozițională cu vânzare este dedicată profesioniștilor din domeniu, dar și turiștilor aflați pe litoral și locuitorilor din Mangalia și Constanta.

Târgul își propune să promoveze fermierii și producătorii de specialități tradiționale de calitate, să prezinte produse tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și să ofere, prin intermediul animațiilor culinare prezente în cadrul fiecărei ediții a festivalului de folclor Festivalul Tinereții, ocazia retrăirii atmosferei din vechiul sat românesc.

La această ediție și-au anunțat participarea 12 producători care vor oferi spre vânzare produse din carne (caltaboș, lebăr, cârnați de casă, tobă, pastramă), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), dulciuri tradiționale: magiun de prune, dulcețuri din fructe și petale de flori, fără zahăr adăugat, fără E-uri și fără agenți de conservare, zacuscă de legume, 100% naturale, și o pâine specială - pâine la țest, prăjituri de casă, plăcintă întinsă de Turnu etc.

De asemenea, va fi prezent un producător care va găti mămăligă la ceaun și produse din carne tradiționale. "Foarte căutat la nivel național, târgul de bucate tradiționale reprezintă un pol de atracție pentru toți cei care sunt în căutarea produselor românești autentice, a bucatelor realizate după rețete tradiționale, cu ingrediente sănătoase, atent selecționate. Selecția realizată de organizatori reprezintă, ca de fiecare dată, o garanție a autenticității produselor puse în vânzare", spun organizatorii.

Nu vor lipsi de la târg sarmalele tradiționale din zona Maramureșului - sarmale maramureșene cu carne în foi de varză acră, de post cu ciuperci și păsat, dar nici plăcinta maramureșeană cu brânză, ceapă verde și mărar dar și alte produse tradiționale: salată de icre, scrumbie de Dunăre și multe, multe altele.

Târgul este un eveniment organizat de Asociația Culturală Daria’S și Manifest Events, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Asociația Litoral - Delta Dunării și Direcția pentru Agricultură a Județului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Iulie 2012
Stire din Diverse : Târgul de fete de pe Găina
Pagina a fost generata in 0.3554 secunde