Producătorii de carne de porc, nemulţumiţi de diferenţele de preţ
Articole de la același autor
Căminele de bătrâni, afaceri profitabile. Ce trebuie să ştii pentru a porni un astfel de business
16 Aprilie 2021
Liber la marile evenimente în familie. Patronii de restaurante, confuzi privind trierea invitaților
18 Mai 2021
Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) reclamă diferențele majore între prețurile plătite fermierilor din țările Uniunii Europene și cele din România. La poarta fermei preţul este foarte redus în comparaţie cu preţul din hipermarket-uri, unde românii plătesc un cost de produs la nivel european. În condițiile în care pesta porcină africană (PPA) evoluează în continuare cu agresivitate pe teritoriul României, balanța comercială este puternic afectată de importurile masive, iar costul de producție este semnificativ afectat de prețul ridicat al furajelor, cu 25% mai mare în 2021 față de 2020, APCPR estimează în aceste condiții, pentru lunile următoare, o creștere cu minimum 25% a prețurilor pentru consumator. APCPR a precizat că nu mai produce decât 30% din consumul de carne proaspătă de porc, iar sectorul suin resimte o lipsă acută de finanțare și de măsuri concrete de control și combatere a PPA.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 08 Iunie 2021
Vineri, 18 Octombrie 2013
Vineri, 09 Decembrie 2011