Procedura de administrare a marilor contribuabili

Duminică, 05 Februarie 2017
172
Agenia Naională de Administare Fiscală a elaborat i publicat pe site-ul Său (la rubrica INFO ANAF/Transparenă decizională), procedura de administrare și monitorizare a marilor contribuabili, formularele privind situația obligațiilor la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate i bugetul asigurărilor pentru șomaj.


Elaborarea acestui act normativ a avut în vedere corelarea prevederilor referitoare la activitatea de administrare a marilor contribuabili atât cu modificările legislative survenite în ultima perioada, cât i cu modificările care au avut loc în structura organizatorică a organelor fiscale centrale, inclusiv a Direcției generale de administrare a marilor contribuabili.


În luna decembrie 2016, în Monitorul Oficial, a fost publicat Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3.609/2016


privind organizarea activității de administrare a marilor contribuabili prin care au fost adaptate criteriile de selecție a contribuabililor mari care sunt administrați de către Direcția generală de administrare a marilor contribuabili începând cu anul 2017, în vederea creșterii eficienței activității de administrare a contribuabililor i a îmbunătățirii colectării veniturilor bugetare.


Tot atunci a fost emis i Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administarea Fiscală nr. 3.675/22.12.2016 pentru aprobarea numărului de contribuabili mari și mijlocii, a listei marilor contribuabili și a listei contribuabililor mijlocii. Aceste liste, împreună cu lista sediilor secundare ale contribuabililor mari si mijlocii sunt publicate pe pagina de internet a Agenției Naționale de Administare Fiscală.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2781 secunde