Problemele dificile de procedură civilă se dezbat luna viitoare

69
Problemele dificile de procedură civilă se dezbat luna viitoare - problemele-1391014589.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultura Constanța invită consilierii juridici, și nu numai, de la nivelul județului, la conferința organizata de Camera de Comerț și Industrie a României - Camera Națională în parteneriat cu juridice.ro, cu tema "Probleme dificile de procedură civilă".


Evenimentul va avea loc la Palatul Camerei Naționale, Amfiteatrul Al. I. Cuza, București, în perioada 21 - 22 februarie.
Pe parcursul a două zile, dezbaterile vor evidenția probleme și vor dezvălui soluții, aducând o lumină proaspătă și încurajatoare pentru profesioniștii dreptului, spun organizatorii.


Iată și care este o parte a tematicii: procedura de informare asupra avantajelor medierii; taxa de timbru și regularizarea cererii de chemare în judecată; situația procesuală a înstrăinătorului și a succesorilor săi; renunțarea la judecată și renunțarea la drept în procedura asigurării probelor; măsuri provizorii în materia drepturilor de proprietate intelectuală; clauzele abuzive în contractele cu consumatorii etc.


Fiecare speaker prezintă o problema dificilă, arătând în ce constă dificultatea (ex.: textul poate fi interpretat în mod diferit, textul nu se corelează cu alt text, textul intră în contradicție cu un text dintr-o altă reglementare, textul naște jurisprudență divergentă, textul nu este suficient de clar, textul este criticabil), propune o soluție de rezolvare a dificultății, discută cu participanții pe marginea problemei și răspunde la întrebări.


Pentru mai multe detalii, contactați reprezentanții CCINA Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Începe ediția de iarnă a Tinimtex!
Pagina a fost generata in 0.4997 secunde