Privatizarea CFR Marfă - o cursă cu câștigător cunoscut

89
Privatizarea CFR Marfă - o cursă cu câștigător cunoscut - cfrmarfa-1371664878.jpg

Articole de la același autor

SC Grup Feroviar Român a rămas singurul ofertant în competiția pentru privatizarea CFR Marfă. Mai întâi s-a produs eliminarea companiei ameri-cane OmniTRAX, care pe data de 5 iunie 2013 a fost decăzută din dreptul de participare la etapele ulterioare ale licitației. 

Ieri, asocierea SC Transferoviar Grup și Donau - Finanz GMBH și-a anunțat retragerea din procesul de privatizare. 

Ambii ofertanți au acuzat timpul mult prea scurt pus la dispoziție pentru studierea situației economico - financiare a CFR Marfă și au anunțat intenția de a contesta procedura de privatizare.

În cursă a mai rămas SC Grup Fe-roviar Român, ai cărui reprezentanți au declarat că vor participa, în continuare, la licitație. Șansele ca acestă companie să își adjudece pachetul de 51% din acțiunile CFR Marfă, la prețul de pornire, au crescut la 99,99%. 

De-acum încolo, doar justiția mai poate bloca privatizarea CFR Marfă. Este greu de presupus că ar putea să apară neînțelegeri la negocierea contractului de vânzare-cumpărare, având în vedere determinarea cu care SC Grup Feroviar Român se implică în această tranzacție.

La aflarea veștii retragerii celui de al doilea ofertant, premierul Victor Ponta a apărat procedura de privatizare, afirmând că aceasta este cunoscută de guvern și de organismele internaționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Iunie 2013
Stire din Economie : GFR a câștigat CFR Marfă
Pagina a fost generata in 0.4239 secunde