Primul pas spre adoptarea unei Strategii farmaceutice pentru Europa

120
Primul pas spre adoptarea unei Strategii farmaceutice pentru Europa - primulpasspreadoptareauneistrate-1591261486.jpg

Articole de la același autor

Ca un prim pas către adoptarea unei Strategii farmaceutice pentru Europa, Comisia Europeană a publicat o foaie de parcurs, invitând cetățenii și părțile interesate să își exprime opinia cu privire la strategie. Planificată să fie adoptată înainte de sfârșitul anului, obiectivul general este de a contribui la asigurarea aprovizionării Europei cu medicamente sigure și la prețuri accesibile și de a sprijini industria farmaceutică europeană să își consolideze statutul de lider mondial și să rămână inovatoare.


Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: "Până la sfârșitul anului, voi prezenta o Strategie farmaceutică ambițioasă pentru Europa, cu scopul de a asigura prețuri accesibile, sustenabilitate și securitatea aprovizionării. Pandemia de coronavirus ne-a demonstrat mai mult ca oricând faptul că trebuie să avem un sistem rezistent la crize și mijloacele de a produce medicamente în UE pentru a le asigura cetățenilor și spitalelor noastre accesul în timp util la cele esențiale , în orice circumstanțe."


Cetățenii, experții și părțile interesate sunt invitați să își prezinte opiniile cu privire la foaia de parcurs până la 7 iulie 2020, prin intermediul portalului pentru o mai bună legiferare, și să consulte website-ul dedicat pentru informații suplimentare și actualizate. Foaia de parcurs va fi urmată de o consultare publică. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 04 Iunie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Joi, 04 Iunie 2020
Stire din Economie : Evoluții financiar-bancare
Miercuri, 03 Iunie 2020
Stire din Economie : Euro a cedat 0,4% în lupta cu leul
Miercuri, 03 Iunie 2020
Stire din Economie : Rata șomajului a crescut
Pagina a fost generata in 0.8966 secunde