Prima livrare de mărfuri pe coridorul de transport Lapis Lazuli

180
Prima livrare de mărfuri pe coridorul de transport Lapis Lazuli - primalivrarepecoridoruldestransp-1536935110.jpg

Articole de la același autor

În timp ce militarii români își dau viața pe câmpul de luptă din Afganistan, alții culeg roadele colaborării economice cu această țară.

Potrivit publicației "AzerNews", care citează Ministerul Industriei și Comerțului din Azerbaidjan, în luna octombrie 2018, va avea loc prima livrare de bunuri afgane prin coridorul internațional de transport Lapis Lazuli, care trece prin Afganistan, Turkmenistan, Azerbaidjan, Georgia, Turcia și, în continuare, spre Europa. Portul Constanța și România nu sunt incluse în acest traseu.

Prima livrare va avea un caracter de test. Este vorba de două containere cu mărfuri afgane (covoare și geme – pietre prețioase și semiprețioase, folosite pentru confecționarea bijuteriilor și a obiectelor de artă). Acestea vor fi trimise pe calea ferată și pe camioane și vor ajunge în porturile turcești și georgiene de la Marea Neagră, în șase zile. De acolo vor pleca spre Olanda.

Potrivit proiectului Lapis Lazuli, căile ferate și autostrăzile vor lega orașul Torghundi, situat în provincia afgană Herat, cu Ashgabat (Turkmenistan) și, mai departe, cu portul caspian Turkmenbashi. Coridorul se va extinde la Baku, mergând mai departe prin Tbilisi spre Ankara, cu ramuri care conduc spre porturile Poti și Batumi, din Georgia, și merg din Ankara spre Istanbul.

Proiectul vizează creșterea integrării economice a țărilor din regiune și creșterea comerțului. Bugetul său este estimat la 2 miliarde de dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4674 secunde