La început de an

Prețurile promoționale au pus stăpânire pe comerț

1344
Dacă decembrie a fost luna cadourilor, ianuarie este cea a reducerilor de prețuri. De-acum încep lichidările de stocuri pentru a face loc mărfurilor noi. Magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte se grăbesc să scape de colecțiile de toamnă - iarnă pentru a le înlocui cu cele de primăvară - vară, iar cele de electronice și electrocasnice sunt nevoite să taie dramatic din prețul produselor depășite de progresul tehnic. 

Oficial, sezonul reducerilor începe cu data de 15 ianuarie, dar cele mai multe magazine au ieftinit mărfurile încă din decembrie, apelând la metoda promoțiilor. Iar cumpărătorii profită din plin.

În rafturile magazinului "Brise", din Constanța, te întâmpină afișul: "Reduceri de până la 30% la cumpărăturile de peste 200 de lei". Magazinul e specializat în desfa-cerea articolelor de damă. "Avem numai marfă românească, de bună calitate, la prețuri medii" - dă asigurări una dintre vânzătoare. Adaugă: "După data de 15 ianuarie vom aplica reduceri de 50% la oricare dintre produsele cumpărate."

Alături, la "Mondo", la îmbrăcăminte și încălțăminte, se fac promoții cu reduceri de 10 - 50%, la toate colecțiile de toamnă - iarnă.

"Vânzările de încălțăminte au mers strună în luna decembrie" - spune o vânzătoare de la "Ecco", un magazin care desface numai marfă din Danemarca. Cum să nu meargă, dacă a fost ieftinită cu până la 30%.

La "Leonardo", în cadrul promoțiilor, prețurile unor produse au fost amputate cu până la 60%. Citesc de pe eticheta unei perechi de cizme de damă, excepțional lucrată: "preț vechi - 649 lei, preț nou - 399 lei". Iar la pereche de pantofi bărbătești: "preț vechi - 999 lei, preț nou - 549 lei".

În magazinul "Stone Greek", prețurile colecțiilor vechi de încălțăminte au fost reduse cu 10 - 50%. Nu e de mirare că vânzările au explodat în luna decembrie.

Cele mai mari reduceri de prețuri - 70% - le-am întâlnit la magazinul de jucării "Noriel", care se laudă cu un rulaj foarte bun în luna cadourilor. Până și magazinele de bijuterii, care nu se prea omoară cu ieftinirile, au promoții. La "Pandora", talismanele (niște bijuterii din aur ori argint, care pot fi agățate de un lanț din metal prețios) se vând la prețuri cu 50% mai mici. Prețurile tăiate variază între 65 lei și 1.518 lei. Domnii au de unde alege talismanul iubirii!

Lanțul de magazine "Domo" are un adevărat cult pentru reduceri și le practică pe tot parcursul anului, nu doar cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În dreptul multora dintre produsele electronice și electrocasnice expuse în rafturile magazinelor sale sunt afișate reduceri de 20% până la 50%.

În primele zece luni ale anului 2012, comerțul cu amănuntul a înregistrat o creștere de 3,9%, semn al unei redresări ușoare a consumului și al creșterii stabilității economice și sociale. Cu certitudine că datele statistice pentru luna decembrie vor arăta un salt spectaculos al vânzărilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2369 secunde