Prețurile producției industriale, în ușoară scădere, în octombrie, față de luna precedentă

189

Articole de la același autor

În luna octombrie 2008, prețurile producției industriale au înregistrat o scădere cu 0,1% comparativ cu luna precedentă și o creștere cu 16,7% față de luna corespunzătoare din anul 2007, conform unui comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS).
Pe sectoare de activitate, prețurile produselor din industria extractivă și cele la energie electrică și termică, gaze și apă au înregistrat o creștere cu 5,1%, respectiv 0,2%, iar cele din industria prelucrătoare o scădere cu 0,6%, în octombrie, față de luna precedentă.
Pe marile grupe industriale, creșteri de prețuri au avut produsele din industria bunurilor de capital (+1,6%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+1,6%), industria bunurilor intermediare (+0,7%) și industria bunurilor de uz curent (+0,6%). Scăderi de prețuri se constată la produsele din industria energetică (-2,2%).
Comparativ cu luna octombrie 2007, în octombrie 2008 cel mai dinamic sector a fost industria prelucrătoare (+18,8%). Creșteri de prețuri sub nivelul înregistrat pe total se observă la energie electrică și termică, gaze și apă (+10,6%) și industria extractivă (+5,5%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.965 secunde