Prețul petrolului scade cu peste 2 dolari din cauza incertitudinilor din Grecia

170
Prețul petrolului este în scădere marți pentru a cincea ședință consecutiv, cu peste 2 dolari, după ce incertitudinile politice din Grecia s-au adăugat semnelor de încetinire a creșterii economice în Europa și SUA, alimentând temerile privind scăderea cererii de țiței.

La ora 15:00 GMT, petrolul Brent de referință pe piața londoneză era tranzacționat în scădere cu 2,34 dolari, la 110,82 dolari pe baril.

Prețul petrolului destinat pieței americane este în declin cu 2,22 dolari, la 95,72 dolari pe baril.

Cotațiile petrolului, euro și ale acțiunilor sunt afectate de știrile că liderul formațiunii de extremă stânga Syriza (Coaliția Stângii) din Grecia, Alexis Tsipras, nu va colabora cu două mari partide, Noua Democrație (conservator) și PASOK (socialist), decât dacă vor accepta renegocierea angajamentelor asumate în programul de salvare convenit cu UE și FMI.

Coaliția Stângii are un termen de trei zile pentru formarea unui guvern de coaliție, după ce Noua Democrație, care a obținut duminică cel mai mare număr de voturi, nu a reușit să își facă aliați.

"Destrămarea coeziunii politice, financiare și sociale în Europa va avea un efect îngrijorător asupra cererii", a declarat Michael Fitzpatrick, editor al publicației Energy Preview din New York.

Scăderea cotației petrolului a fost influențată și de ministrul Petrolului din Arabia Saudită, Ali al-Naimi, care a declarat că țara sa produce circa 10 milioane de barili de petrol pe zi și vrea să stocheze 80 de milioane de barili pentru a preveni orice problemă de aprovizionare a pieței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4519 secunde