Prețul monedei virtuale Dogecoin a crescut cu peste 300% în doar 24 de ore

789
Prețul monedei virtuale Dogecoin a crescut cu peste 300% în doar 24 de ore - 1-1611942092.jpg

Articole recomandate

Platforma Robinhood a restricționat în această dimineață tranzacționarea criptomonedelor, după ce prețul monedei virtuale Dogecoin a crescut cu peste 300% în doar 24 de ore, informează The Verge şi Digi24. Potrivit CNCB, utilizatorii Robinhood au observat că achizițiile instant pentru criptomonede nu mai funcționau vineri dimineață, iar compania a confirmat ulterior că a introdus restricții.


"Din cauza unor condiții de piață extraordinare, am dezactivat temporar opțiunea de cumpărare instant pentru criptomonede", a anunțat un purtător de cuvânt al Robinhood.


Moneda virtuală Dogecoin s-a lansat în 2013, fiind o aluzie la Bitcoin și meme-ul "Doge", două dintre cele mai populare elemente de pe internet în acel an. Logo-ul companiei este compus dintr-o monedă aurie, asemănătoare cu Bitcoin, pe care apare capul unui câine din rasa Shiba Inu. Dogecoin s-a bucurat de succes și valoarea de piață a companiei a depășit în anul lansării 100 de milioane de dolari, însă a scăzut ulterior, în 2014 valorând doar o treime din acea sumă. Dogecoin a început să crească puternic ieri, iar acum valoarea companiei este de 7 miliarde de dolari, datorită volumului mare de tranzacții din ultimele 24 de ore.


Moneda virtuală Bitcoin a crescut și ea cu aproape 20% în ultimele 24 de ore. Restricțiile Robinhood în privința monedelor virtuale vin la mai puțin de o zi după ce compania a restricționat de la tranzacționare acțiuni ale unor companii precum GameStop, AMC, BlackBerry și altele intens promovate pe grupul de Reddit WallStreetBets.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5737 secunde