Prețul gazelor e în declin

245
Prețul gazelor e în declin - pretulgazelor-1586354941.jpg

Articole de la același autor

Evoluția prețului gazelor naturale în anul 2020, a prezentat un trend descrescător, acesta accentuându-se în ultima perioadă datorită crizei generate de pandemia COVID 19, arată o analiză a Asociației Energia Inteligentă. Pe fondul prelungirii Stării de Urgență pe teritoriul României și a diferitelor scenarii de reluare a activității economice normale, la sfârșitul lunii mai sau chiar începutul lunii iunie, prețul gazelor naturale tranzacționate pe bursă urmează să atingă în vară, nivelul de preț, în monedă națională, cu care se vindeau gazele din producția internă în anul 2008.

Potrivit Asociației Energia Inteligentă, prețul gazelor naturale prezintă un trend descrescător în anul 2020 și există o probabilitate de 80% să coboare până la nivelul din 2008. Preț de referință stabilit de Agenția Națională pentru Resurse Minerale era de 45,71 lei/MWh, în acel an.

Și o analiză a Bursei Române de Mărfuri indică o tendință de reducere a prețurilor. Pe piețele spot, prețurile medii ponderate în perioada ianuarie - martie au coborât de la 70,8 lei/MWh la 59,6 lei/MWh în luna martie.

Cu certitudine că, în următoarele luni, gazele naturale se vor ieftini și mai mult, ca urmare a reducerii drastice a cererii. Consumul se va diminua drastic nu doar din cauza încălzirii vremii, ci și a crizei economice. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5982 secunde