Prețul energiei electrice crește de la 1 ianuarie 2018

419
Prețul energiei electrice crește de la 1 ianuarie 2018 - pretulenergiei-1513101974.jpg

Articole de la același autor

Prețul energiei pentru consumatorii care sunt alimentați în regim de serviciu universal va crește de la 1 ianuarie 2018. Energia în perioada de vârf de consum, între orele 18:00 - 22:00, urmează să fie mai scumpă cu 13%, arată datele postate pe site-ul Ope-ratorului Pieței de Energie Electrică și Gaze din România (OPCOM). 


Licitațiile pentru trimestrul I din anul 2018 de pe piața centralizată, pentru serviciul universal (PCSU), s-au finalizat marți, iar OPCOM a publicat prețurile de închidere.


Din categoria clienților ce beneficiază de serviciul universal fac parte toți clienții casnici, cât și clienții non-casnici cu un număr de salariați mai mic de 50 și o cifră de afaceri anuală sau o valoare totală a activelor din bilanțul contabil care nu depășește 10 milioane de euro. Clienții casnici și non-casnici care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate și care îndeplinesc condițiile impuse de legislație pot beneficia de serviciul universal. 


Noua creștere a prețului energiei va produce efecte inflaționiste în lanț. Ea va afecta în mod direct, dar și indirect, economia națională și nivelul de trai al populației. Având costuri mai mari cu curentul electric, agenții economici vor fi nevoiți să scumpească prețurile produselor și serviciilor. Astfel, populația va fi nevoită să cumpere produse și servicii mai scumpe și, totodată va plăti mai mult pe kilowat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Mai 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 15 Martie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 13 Mai 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 1.8317 secunde