Prețul apartamentelor noi din Constanța începe să intre la apă

1692
Prețul apartamentelor noi  din Constanța începe să intre la apă - blocuri1-1336051090.jpg
Cele mai bune afaceri pentru constănțenii în căutarea unei case par să fie la ora aceasta tranzacțiile cu apartamente noi, dar și cu cele din blocurile vechi, cu trei camere.

Per ansamblu, apartamentele scoase la vânzare în Constanța continuă să se ieftinească ușor, astfel încât în luna aprilie prețul mediu cerut pentru unitățile care își caută un nou proprietar a înregistrat o mică scădere, de 0,4%. Astfel, indicele imobiliare.ro calculat la nivelul orașului a atins valoarea de 911 euro/mp util.

În ceea ce privește strict evoluția prețului mediu cerut pentru apartamentele noi, acesta a scăzut luna trecută cu 2%, de la 943 euro/mp util până la 924 euro/mp util.

Tendința de scădere nu s-a manifestat însă la fel de accentuat și în cazul apartamentelor vechi. Prețul mediu pe metru pătrat util în acest caz a înregistrat, în luna aprilie, o scădere de doar 0,1%, atingând valoarea de 908 euro/mp util. Totuși, acest preț mediu este cu 3,7% mai mic decât în urmă cu 12 luni, aspect foarte important.

Se scumpesc garsonierele

Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețurile solicitate pentru apartamentele din Constanța, vechi și noi, rămân, în medie, cu doar 4,1% mai mici, o diferență mai mare fiind constatată în cazul unităților din blocurile construite după 990.

Analiza realizată de imobiliare.ro arată că în ultimele treizeci de zile unitățile cu trei camere s-au ieftinit cu 0,8%. Totuși, în aceeași perioadă, garsonierele s-au scumpit cu 1,4%, iar prețul apartamentelor cu două camere a înregistrat o creștere de 0,4%.

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare diferență de preț se înregistrează în cazul unităților cu trei camere, care sunt cu 4,3% mai ieftine în prezent. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.313 secunde