Mai multe ştiri online:

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a participat la deschiderea Târgului Internațional AGRO Pitești

Ştire online publicată Vineri, 05 Mai 2017. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a participat joi, 4 mai, la deschiderea Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO Pitești, ediția a II-a, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. În cadrul târgului, în perioada 4 - 7 mai, sunt expuse utilaje agricole, echipamente și accesorii, dar și produse agroalimentare tradiționale.


Președintele CCIR a subliniat importanța sectorului agricol pentru economia țării noastre, ca ramură în care „accesul la fondurile europene este cel mai facil”. În același timp, el a subliniat că dimensiunea Târgului AGRO Pitești a luat amploare față de anul precedent și a amintit importanța târgului Indagra organizat la Romexpo, care a „ajuns să fie cel mai mare târg dintre toate domeniile de activitate din sud-estul Europei”.


Președintele CCIR a tras și un semnal de alarmă asupra faptului că cifrele din 2016 situează valoarea importurilor mult peste cea a exporturilor și, astfel, „sectorul cercetare - inovare trebuie să vină cu acele produse cu valoare cât mai mare făcute în România, care să echilibreze balanța”.


La eveniment a participat și Ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, alături de reprezentați ai mediului de afaceri argeșean.

Zonă agricolă importantă, județul Argeș este bine-cunoscut pentru culturile sale de cereale, plante industriale și fructe; dispune de 344.940 ha teren agricol, din care 171.621 ha reprezintă terenuri arabile, 148.675 ha - pășuni și fânețe și 24.644 ha - vii și livezi.


În județ sunt peste 23.000 fermieri, dintre care aproximativ 380 sunt fermieri mari, cu suprafețe în proprietate sau arendate de peste 50 hectare.Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8529 secunde