Premiul "LUX 2017" a fost câștigat de filmul "Sámi Blood"

123
Premiul

Articole de la același autor

"Sámi Blood", o coproducție suedezo-norvegiano-daneză a câștigat cea de-a 11-a ediție a Premiului "Lux" pentru cinema, a anunțat astăzi, la Strasbourg președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

El i-a felicitat pe cei trei finaliști, inclusiv echipa filmului câștigător, și a declarat: "Premiul Lux este avangarda promovării filmului MADE IN EUROPE, a industriilor noastre creative și a diversității culturale și lingvistice europene.

Ce-a de-a șaptea artă s-a născut aici, în Europa. Filmul promovează cultura, valorile și dialogul. Premiul din acest an creează premizele unui unei noi ediții de succes în 2018, anul patrimoniului cultural. Patrimoniul cultural nu înseamnă numai literatură și artă. Înseamnă și poveștile pe care le spunem și filmele pe care le vedem. Este materialul din care sunt construite viețile noastre."

"Sámi Blood", regizat de suedeza Amanda Kernell, prezintă povestea unei tinere din etnia sami, care își abandonează comunitatea, pentru că își dorește un alt fel de viață, dar, pentru a-și realiza visul, trebuie să înfrunte atitudinile rasiste din societate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 14 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Francul revine sub pragul de 4 lei
Marţi, 14 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Dolarul a pierdut 2,42 bani
Marţi, 14 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Leul a luat-o pe coajă în zi de 13
Pagina a fost generata in 1.9985 secunde