Premii de excelență pentru "stelele" industriei portuare

567
2

Articole de la același autor

Începând din anul 2001, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța îi recompensează cu premii dexcelență pe agenții economici, instituțiile și personalitățile ce contribuie  la dezvoltarea serviciilor portuare. 


Departajarea agenților economici se realizează în baza rezultatelor obținute în primele 11 luni ale anului în curs, în funcție de o serie de criterii cantitative și calitative. 


Tradiția a fost întreruptă, timp de cinci ani, de către cei ce, perindându-se la cârma Administrației portuare, au intrat în conflict, nu doar cu comunitatea portuară, dar și cu propria lor companie.


★ ★ ★


Vineri, 8 decembrie 2017, la Gara Maritimă, în prezența lui Ionel Minea - secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a primarului Decebal Făgădău, a zeci de reprezentanți ai companiilor portuare și ai presei, a avut loc festivitatea decernării premiilor de excelență pe anul 2017.


În cuvântul de deschidere, Nicolae Dan Tivilichi - directorul general al companiei a subliniat faptul că evenimentul marchează nu doar reluarea unei tradiții frumoase, cât mai ales intrarea în normalitate a relațiilor din CNAPMC și comunitatea portuară, revenirea la o bună colaborare cu operatorii privați. Totodată, a salutat apariția noii legi a porturilor, care va contribui la dezvoltarea transporturilor navale românești.


"Datorită eforturilor operatorilor privați și ale Administrației portuare, traficul de mărfuri a avut o evoluție bună, în anul 2017", a menționat Tivilichi. În ciuda situației de forță majoră înregistrată în lunile ianuarie și februarie, decalajul de 1,7 milioane de tone față de anul precedent a fost recuperat în cea mai mare parte, astfel că, după primele zece luni, diferența s-a micșorat la doar 0,5 milioane de tone.


Făcând referiri la Legea porturilor, la promovarea căreia Ministerul Transporturilor și-a adus contribuția, secretarul de stat Ionel Minea a afirmat că aceasta asigură echilibrul între actorii din industria portuară, permițând deopotrivă statului și privaților să câștige. 


★ ★ ★


Dar să vedem cine sunt performerii acestei ediții. Compania Chimpex a primit premiul de excelență pentru "Cea mai mare investiție finalizată în anul 2017". Este vorba de un siloz de cereale cu capacitatea de stocare de 200.000 tone. Valoarea investiției se ridică la 44.000.000 euro.


Comvex SA, care deține cel mai mare terminal de materii prime siderurgice din portul Constanța, a fost desemnat "Cel mai important operator de mărfuri vrac solid".


"Cel mai important operator de containere" a fost declarată compania Constanța South Container Terminal, iar Oil Terminal, "Cel mai mare operator de mărfuri vrac lichid".


Compania Socep a fost premiată pentru "Cea mai ambițioasă investiție realizată într-un terminal intermodal, în anul 2017". Este vorba de o macara de cheu STS - cea mai mare de la Marea Neagră - care poate ridica 65 de tone forță și poate opera nave de 5.000 - 10.000 TEU, cu 22 de rânduri de containere pe punte. Investiția, în valoare de peste 11 milioane de euro, mai include: două macarale portal (tip RTG), un sistem informatic de operare în terminal, opt autocamioane de incintă, două cântare tip basculă și modernizări ale utilajelor din terminal. 


Compania Minmetal a primit premiul pentru "Cel mai ambițios proiect de investiții propus în anul 2017". Este vorba de un terminal de depozitare și operare produse petroliere și petrochimice lichide vrac în tranzit.


În sectorul agenturare, premiul pentru "Cel mai important agent de nave maritime" a fost acordat companiei Idu Shipping & Services, pentru "Cel mai important agent de nave în regim de linie", lui Orion Shipping, iar pentru "Cel mai important agent de nave fluviale", lui Phoenix River Trans. 


Dintre proprietarii de nave autohtoni, Compania de Navigație Fluvială Română "Navrom" Galați a fost premiată ca fiind "Cel mai important armator de nave fluviale".


Constanța Port Business Association a primit "Premiul de excelență pentru parteneriat în dezvoltarea Portului Constanța", care atestă normalizarea relațiilor și buna colaborare a CNAPMC cu patronatul portuar.


La rândul ei, "Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța" a primit "Premiul de excelență pentru parteneriat în promovarea Portului Constanța".


★ ★ ★


Festivitatea s-a încheiat cu înmânarea de către Viorel Panait - președintele Constanța Port Business Association a premiilor oferite de această organizație celor ce au contribuit la promovarea Legii porturilor: Guvernul României, Gabriela Murgeanu - directorul Direcției Navale din cadrul Ministerului


Transporturilor, fostul parlamentar Mircea Toader - inițiatorul proiectului de modificare a legii, Comisia pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților, deputatul Cătălin Marian Rădulescu - vicepreședintele acestei comisii, Nicolae Dan Tivilichi - directorul CNAPMC, avocații Lucian Danilescu și Cătălina Pănoiu, Mircea Burlacu - președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, Ștefan Muntoiu - directorul Constanța Port Business Association și Bogdan Chirițoiu - președintele Consiliului Concurenței. 


Comentează știrea

Pt APMC si Tita-Calin
11 decembrie 2017
Pentru ca nu manipuleaza decat....

.... containere maritime, SOCEP este un Terminal maritim si nu un Terminal Intermodal! Terminalele Intermodale, pe langa containerele maritime, manipuleaza si containere intermodale (usor diferite de cele maritime), swap-body-uri si remorci. Mai documentati-va inainte sa afirmati tampenii! Eventual, corectati-i si pe cei de APMC!

okila
11 decembrie 2017
apmc

dati-va premii unii altora si portul e gol, toate navele au fugit la bulgari(primul care i-a pus pe fuga a fost chiar IDU pe care-l ridicati in slavi) din cauza taxelor si ....a spagilor pretinse incepand cu piloti,jandarmi ,politie ,fito-sanitari ,ciocli si bocitoare.RUSINE tot portul e structurat pe nepotism ,cumetrii(deh alde make) interese CORUPTIE si nici sindicatele nu sunt fete mari

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6373 secunde