Premieră la Bursa Română de Mărfuri

273
Premieră la Bursa Română de Mărfuri - premieralabursaromanademarfuri-1604247099.jpg

Articole de la același autor

La dată de 16 noiembrie 2020, Bursa Română de Mărfuri lansează, în premieră pentru țara noastră, contractele derivate având ca activ suport gazele naturale. Evenimentul este rodul efortului din ultimii ani al BRM și al producătorilor și furnizorilor din România de a construi împreună o piață de gaze naturale puternică, modernă și eficientă, capabilă să ofere, în sfârșit, țării poziția și statutul pe care îl merită în regiune, susține BRM.

„Contractele derivate, care sunt, în esență, contracte standartizate la termen, prezintă un grad sporit de complexitate. Caracteristicile lor principale se referă la fungibilitate, lichiditate, flexibilitatea intrării și ieșirii din poziții, gradul maxim de siguranță cu privire la solvabilitate prin implicarea în post-tranzacționare a unei contrapărți centrale.

Avantajele utilizării contractelor derivate pe piața activului suport, în cazul de față, pentru început, gazele naturale, sunt majore: standartizarea condițiilor contractuale și fungibilizarea pozițiilor, eliminarea riscului de contraparte, garantarea execuției, asigurarea prețului de vânzare - cumpărare pentru viitor, ieșirea flexibilă din pozițiile asumate dacă este cazul, administrarea riscului de variație a prețului (hedging), formarea și identificarea prețului viitor al activului. Toate acestea în condiții de transparență, de egalitate a șanselor, de respect al reglementărilor, de lichiditate sporită și de costuri de operare reduse”, se arată în comunicatul dat publicității.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5204 secunde