Mai multe ştiri online:

Portul Constanța revine pe harta turismului de croazieră

Ştire online publicată Sâmbătă, 23 Februarie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, a găzduit, vineri, 22 februarie 2019, întâlnirea grupului de lucru pentru Marea Neagră din cadrul Asociației MedCruise. Începând din anul 2017, portul Constanța deține directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre. Împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna promovează relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, care după cum se știe a fost afectat de situația geopolitică tensionată din zonă.

Este o oportunitate deosebită pentru inițierea și susținerea legăturilor directe cu actori importanți din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care sa includă portul Constanța și România ca destinație turistică, se arată în comunicatul de presă dat publicității. 


La întâlnirea de la Constanța au participat reprezentanți ai managementului din porturile Varna, Burgas, Odessa, Istanbul și de la Autoritatea porturilor ucrainene. A fost prezent și secretarul general al MedCruise, Jordi Caballe, venit pentru prima oară în portul Constanța. 


Au fost discutate măsurile concrete pentru ca marile linii de croaziere să revină în Marea Neagră și un plan de marketing pentru anii 2019 – 2021. Au fost prezentate cele mai noi investiții de la Marea Neagră, în domeniul turismului de croazieră, precum și noutățile anunțate de companiile de croazieră pentru zona Mării Negre.


În prezent, pentru portul Constanța sunt semnale clare că turismul de croazieră se va relansa. Nave maritime de pasageri de mare capacitate ți-au anunțat escalele pentru următorii trei ani.


În acest an, marile linii maritime de croaziere vor analiza și testa toate condițiile oferite pentru navele de pasageri în portul Constanța, urmând să schițeze itinerariile pentru anii următori.


În 2019, compania Aegean a inclus portul Constanța pe lista escalelor pentru nava „Aegean Odissey”, iar pentru anii 2020 și 2021, compania Azamara Club Cruises a făcut deja rezervări ferme pentru nava „Azamara Journey”, după o absență de câțiva ani în zonă.


Pentru sezonul de croaziere 2019, în portul Constanța sunt deja anunțate, până la acest moment, 21 de nave, prima navă, fluvială, urmând să sosească pe 24 martie. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8758 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4060 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2791 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7972 secunde