Portul Constanța a ajuns de râsul ambasadelor străine

1607
6

Ziua de ieri, cea de a 57-a din seria protestelor din portul Constanța, a debutat cu o nouă tentativă a șefului administrației portuare, Andrei Aurelian Popa, și a directoarei economice Mihaela Vasile de a pătrunde în Gara Maritimă. În jurul orei 9, vreo 20 de jandarmi au format un scut în jurul celor doi directori. Formațiunea a încercat să străpungă mulțimea care ocupase calea de acces spre intrarea principală.
Greviștii, superiori numeric, au împins întregul dispozitiv de jandarmi, reușind să-l îndepărteze de clădire, astfel că cei doi directori au fost nevoiți să renunțe la încercarea de a mai ajunge la serviciu. Jandarmii au auzit afirmația unuia dintre directori: "Degeaba am fi intrat, căci oricum nu aveam cu cine lucra."
Se remarcă modul exemplar în care au acționat jandarmii, strict în litera legii. Nu au folosit violența împotriva greviștilor și au evitat să provoace escaladarea conflictului. De altfel, sindicatele aver-tizaseră în ziua precedentă că orice formă de agresiune împotriva celor ce protestează pașnic va conduce la transformarea conflictului local într-o grevă generală la nivelul întregului port.
În cursul zilei de ieri, Mircea Cristian Staicu, secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor și reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acționarilor din Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, a luat legătura cu Federația Națională a Sindicatelor Portuare. El i-a invitat pe liderii sindicali să participe la ședința consiliului de administrație al CNAPMC, care are loc astăzi, la sediul ministerului.
Petre Costel, liderul federației, a respins invitația. El i-a spus oficialului ministerial: "Nu putem participa la un consiliu de administrație prezidat de Andrei Aurelian Popa, a cărui demisie este cerută de toți salariații. De altfel, noi i-am transmis ministrului Alexandru Nazare revendicările noastre și că solicităm demiterea întregii echipe de conducere de la CNAPMC. Cererile noastre nu s-au schimbat."
Poziția greviștilor a fost aceeași cu a liderilor sindicali. Ei le-au solicitat să nu participe la ședința de consiliu.
Criza din portul Constanța are consecințe grave pe planul imaginii internaționale a României. Vizitele unor delegații străine în port au fost amânate sub tot felul de pretexte cusute cu ață albă. Reprezentanțele diplomatice din România cunosc, însă, foarte bine, din presă, care este adevăratul motiv al refuzului. Ele au înțeles că autoritățile statului român nu sunt capabile să gestioneze conflictul social din portul Constanța și să restabilească dialogul cu sindicatele.

Comentează știrea

masina cu soldati
20 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Gogu
20 aprilie 2012
pt ala cu SMURD-ul

Taticule .. daca ai ceva de reclamat, reclama la Minister, la Arafat, nu prin ziare, ca nu asa rezolvi ceva!

Dir Gen trust "SC CUGET LIBER SA"
20 aprilie 2012
Tovarase jURNALIST!

Iar o dai cu falanga "feniciana"? Ai un Goagal la-ndemana? Un efort minim te poate scoate din incurcatora, Tovarase!

vasi
20 aprilie 2012
apc

bai baietilor! nu va dati seama ca dobitocii vor sa ne "rezolve"? hai, puneti-va mintea la contributie.De ce ministrul Nazare, d-na Boagiu, Mircea Base.,marele "sef" mircea Toader(sa-l ia mama dracului),etc.(inclusiv "pres-ul" Base) nu fac si n-au facut NIMIC pana acum? ATENTIE!!! vin ALEGERILE!!!

nu mai pot nici cu tine
20 aprilie 2012
esti timpit nenica

mai asta cu moartea rosie smurd ce dracu de legatura are comentariul tau cu articolul sub care ai postat? si ce vezi tu asa de rau in organizarea smurd? ori pt tine e mai buna organizarea de la ambulanta ? mars dracului de aici!

Răspuns la: moartea rosie smurd
Adăugat de : masina cu soldati, 20 aprilie 2012
Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat...
nu mai pot cu voi
20 aprilie 2012
??????????????????????

stai putin sa ne intelegem ,jurnalika,adica e foarte important sa comentezi ca se scuza vizitatorii staini cand anuleaza vizitele decat conflictul din port? bai nene ,intai sa ne rezolvam dezastrul intern si sa fim multumiti de ceea ce vedem la noi in tara pt noi insine si abia dupa accea sa ne intereseze ce spun altii. asta e boala romanului sa pupam in dos strainii. mai bine investigai de aproape si pe bune ce se intimpla acolo faceai un articol adevarat ,nu copie sau comentariu la ce au scris altii ,si poate asa ajutati sa se vada adevarul, mai "formatorilor de opinie". scoateti o data capul din partea dorsala si respirati aer curat ca v-ati intoxicat de tot. ce se intimpla acolo e tragedia a mii de oameni care se lupta zi de zi sa puna mancare pe masa familiei si sa plateasca rate la banca. sa va fie rusine ca nu postati articole asa cum ar trebuii in loc sa consumati spatiu editorial cu basini. AM ZIS.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2404 secunde