Portuarii din Ungaria vizitează portul Constanța

177
Portuarii  din Ungaria vizitează  portul Constanța - portulconstanta2-1373405391.jpg

Articole de la același autor

O delegație a Federației Porturilor Dunărene din Ungaria se află în portul Constanța. Din ea fac parte reprezentanți ai administrațiilor porturilor Centroport, Baja, Sygnus (Pakz), ISD Portolan (Dunaujvaros) și Csepel (Budapesta), dar și oameni de afaceri din sectorul cerealier și metalurgic.

În cadrul vizitei, sunt programate întâlniri cu conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime și cu operatorii portuari, precum și o vizită de documentare în portul Constanța, la bordul navei Anghel Saligny.

Potrivit CNAPMC, traficul de mărfuri cu Ungaria a înregistrat un salt considerabil în 2012, ajungând la 3.160.863 tone, în creștere cu 86% față de 2011. Structura acestuia a fost următoarea: trafic fluvial -2.058.398 tone (creștere de 71%), trafic maritim - 1.102.465 tone (creștere de 121%). Cele mai semnificative sporuri s-au înregistrat la: cereale, combustibili minerali solizi, minereuri de fier, deșeuri de fier și oțel. De la începutul anului, traficul total de mărfuri cu Ungaria a ajuns la 1,5 milioane tone.

În martie 2013, la Budapesta, a fost semnat protocolul de colaborare dintre CN APMC, Federația Porturilor Dunărene din Ungaria și Federația Transportatorilor Navali din Ungaria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.5914 secunde