Poluare în Portul Constanţa. Amendă uriaşă pentru comandantul unei nave

1295

Articole de la același autor

O poluare semnificativă s-a produs, zilele trecute, în Portul Constanţa, după ce a curs păcură dintr-un mototanc aflat la încărcare în Dana 69. Comandamentul navei care a produs deversarea de hidrocarburi a fost amendat cu suma de 50.000 de lei, iar reprezentanţii Administraţiei Porturilor Maritime S.A. Constanţa au intervenit mai bine de două săptămâni pentru a depolua zona. Au acţionat cu o navă specializată, autospeciale tip vidanjă şi womă, care au intervenit dinspre uscat spre mare, pentru eficientizarea operaţiunilor de depoluare.



„Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au monitorizat acţiunile. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că extinderea poluării a fost cauzată de gradul de uzură ridicat al barajului flotant antipoluant montat în jurul navelor. Tocmai de aceea, inspectorii au dispus norme de prevenţie a poluărilor care afectează calitatea apei din zona danelor Portului Constanţa. În astfel de cazuri, reprezentanţii Căpităniei Portului Constanţa sunt cei care sancţionează poluatorul, amenda contravenţională aplicată fiind de 50.000 lei”, a explicat directorul ABADL, Bogdan Bola.


De asemenea, inspectorii au solicitat Administraţiei Porturilor Maritime S.A. Constanţa să ia toate măsurile care se impun pentru ca barajele care se instalează în jurul navelor care transbordează produse petroliere să fie corespunzătoare din punct de vedere tehnic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8229 secunde