Plata impozitului pe veniturile din închirierea în scop turistic

214
Plata impozitului pe veniturile din închirierea în scop turistic - plata-1416329658.jpg

Articole de la același autor

Data de 25 noiembrie 2014 este ultima zi în care contribuabilii persoane fizice pot efectua plata celei de a doua tranșe reprezentând 50% din impozitul pe 2014 aferent veniturilor din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între una și cinci camere, inclusiv. Până la aceeași dată contribuabilii au obligația plății celei de a doua tranșe din contribuția de asigurări sociale de sănătate aferentă acestor venituri. Contribuabilii care realizează venituri de această natură datorează un impozit de 16% asupra venitului stabilit ca normă anuală de venit. 


În ce privește contribuția de asigurări sociale de sănătate (în cotă de 5,5%) baza lunară de calcul a acesteia este valoarea anuală a normei de venit raportată la cele 12 luni ale anului și nu poate fi mai mică decât un salariu minim brut pe țară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuția. Baza lunară de calcul nu poate fi mai mare decât valoarea a de cinci ori câștigul salarial mediu brut. Persoanele fizice pot opta pentru determinarea venitului net anual în sistem real pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. Obligațiile de plată anticipată pentru impozitul pe venit și contribuția de asigurări sociale de sănătate în cazul veniturilor din închirierea în scop turistic sunt stabilite de către organul fiscal pe baza declarației privind venitul estimat sau normei de venit și au fost comunicate contribuabililor prin decizie de impunere. Plata impozitului și contribuției de asigurări sociale de sănătate se efectuează în doua rate egale, astfel: 50% până la data de 25 iulie, inclusiv, și 50% până la data de 25 noiembrie, inclusiv.


Plățile se efectuează în baza codului numeric personal al persoanei fizice care realizează aceste venituri la trezoreriile unităților fiscale în a căror rază teritorială aceasta își are domiciliul. (I.T.C.)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Cota unică de impozitare este în pericol!
Marţi, 04 Noiembrie 2014
Stire din Economie : 2014 - un an bun pentru turism
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Social : De Revelion, românii vor vacanțe scumpe!
Pagina a fost generata in 0.3461 secunde