Planul Naţional Strategic va fi îmbunătăţit de specialiştii UE

223
Planul Naţional Strategic va fi îmbunătăţit de specialiştii UE - ministerulagriculturii-1627056831.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a apelat la sprijinul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE- Comitetul Special pentru Agricultură pentru îmbunătăţirea textului Regulamentului în baza căruia se va creiona Planul Naţional Strategic (PNS), astfel încât acesta să răspundă nevoilor şi priorităţilor agriculturii româneşti, a anunţat, într-o postare pe internet, ministerul.

MADR susține că textul propunerii de Regulament de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice naționale poate fi îmbunătățit conform compromisului atins la finele lunii Iunie 2021.

„Este necesar să ne asigurăm că fiecare ecoschemă poate să acopere un singur domeniu de acțiune pentru mediu, climă, bunăstarea animalelor sau rezistența la antimicrobiene”, au transmis reprezentanţii ministerului. Cu privire la investițiile realizate din Fondul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, rata intensității trebuie să rămână 75%, așa cum a fost agreat în cadrul negocierii politice din iunie și nu 65% așa cum este prevăzut în actualul text al regulamentului, se arată în comunicat. De asemenea, se precizează că: „Prevederea referitoare la irigații trebuie sa fie îmbunătățită din perspectiva eligibilității pentru a putea realiza investiții în infrastructura secundară, așa cum s-a solicitat în cadrul consiliilor de miniștri. Totodată, textul ar trebui să conțină mențiunea expresă prin care sunt sprijinite contribuțiile financiare la primele pentru sistemele de asigurare (reasigurare) sau alte instrumente de gestionare a riscurilor, inclusiv costurile administrative și de implementare aferente înființării acestora. Dorim să ne asigurăm că textul regulamentului va fi suficient de flexibil și permisiv, astfel încât să deservească necesităților și specificitățiilor României și celorlalte state membre”, se arată în document.

Nevoia de revizuire a textului si importanța cuprinderii acestor aspecte în legislația ce reglementează PNS va răspunde solicitărilor întregului sector agricol românesc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2654 secunde