Plăcinta dobrogeană e prezentă la Expoziția "Săptămâna Verde 2019" de la Berlin

599
Plăcinta dobrogeană e prezentă la Expoziția

Articole recomandate

În perioada 18 - 27 ianuarie 2019, la Berlin are loc Expoziția "Săptămâna Verde 2019" (Grüne Woche). România participă cu un stand de 335 mp, în care expun instituții publice și firme private.

Expoziția reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa și pe plan mondial. Peste 400.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției în anul 2018.

În marja evenimentului, ministrul Petre Daea va avea mai multe întâlniri cu omologii săi, pentru a discuta prioritățile României pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE.

Totodată, ministerul român va promova și va oferi spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv: Salam de Sibiu, Telemea de Ibănești, Magiun de prune Topoloveni, Novac afumat din Țara Bârsei, Scrumbie de Dunăre afumată, Cârnați de Pleșcoi, Cașcaval de Săveni, Telemea de Sibiu, Salată cu icre de știucă de Tulcea, Salată tradițională cu icre de crap, Plăcintă dobrogeană, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate naționale.

În cadrul expoziției se va desfășura Forumul mondial pentru alimentație și agricultură, având ca temă "Agricultura devine digitală - Soluții inteligente pentru viitoarea agricultură", eveniment la care sunt invitați miniștrii agriculturii, reprezentanți ai mediului academic, reprezentanți ai mediului privat, diplomați, etc.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3835 secunde