Pirații somalezi au eliberat cargoul elen "M/V Filitsa"

2184
Pirații somalezi au eliberat cargoul elen
Pirații somalezi au eliberat în cursul zilei de luni cargoul elen "M/V Filitsa" după ce a fost plătită o recompensă, au declarat oficialii greci, citați de BBC.
La bordul navei se află 3 ofițeri greci și 19 marinari filipinezi, potrivit agențiilor de știri internaționale.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) însă a confirmat ieri și existența unui marinar de cetățenie română la bordul navei grecești. "Ambasada României la Atena a monitorizat cazul și a informat permanent familia cetățeanului român în legătură cu evoluția situației. Ambasada a anunțat familia asupra eliberării acestuia. De asemenea, Ambasada României la Atena a păstrat o legătură cu celula de criză formată în cadrul companiei pro-prietară a navei, care s-a ocupat de negocieri, precum și cu autoritățile elene", a anunțat MAE.
"Reamintim că procedura de urmat în astfel de cazuri presupune discreție totală, deoarece mediatizarea ar putea deveni nocivă în negocierile purtate, existând riscul să afecteze siguranța cetățenilor răpiți", se mai specifică în comunicatul de presă al MAE.
Numele marinarului român este Lucian Șipa și este ofițer electrician.
Nava a fost capturată pe 11 noiembrie 2009, în drumul său spre Africa de Sud. Recompensa a fost plătită luni, dar compania care deține cargoul a refuzat să spună cât de mult a plătit.
Surse oficiale au dat asigurări că toți membrii echipajului sunt în stare bună, iar nava se îndreaptă către portul kenyan "Mombasa".
În prezent, pirații somalezi mai țin captive două nave cu marinari români la bord, "Asia Glory" și "St. James Park".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4185 secunde