Pirații din Vestul Africii sunt tot mai violenți

473
1
Pirații din Vestul Africii sunt tot mai violenți - piratii-1461860576.jpg

Articole de la același autor

Potrivit raportului Biroului Maritim Internațional, se constată o creștere a violenței piraților în largul coastelor Africii de Vest. Un număr de 44 de navigatori au fost capturați de la începutul anului 2016 și până în prezent.

La nivel mondial, în primul trimestru din 2016, au fost raportate 37 de acte de piraterie și jafuri armate pe mare, față de 54, în aceeași perioadă a anului trecut. Trei nave au fost deturnate și 29 au fost abordate de pirați. 26 de navigatori au fost răpiți pentru răscumpărare și încă 28 sunt ținuți ostatici.

Nigeria și Coasta de Fildeș au înregistrat două din trei răpiri la nivel global și 28 de ostatici. Golful Guineea domină pirateria mondială în ceea ce privește numărul cazurilor și gravitatea lor.

Pe coasta Indiei au fost raportate zece incidente în primul trimestru, șapte dintre ele fiind în portul Kandla, mai mult decât pe parcursul anului 2015. În aceste cazuri au predominat furturile de nivel scăzut, efectuate de grupuri de jaf armat, care vizează navele ancorate.

În Asia de Sud-Est, în 2016, nu a mai fost înregistrat niciun incident. Acțiunile întreprinse de autoritățile din Malaezia și Indonezia împotriva bandelor de pirați, după o serie de atacuri în perioada aprilie 2014 și august 2015, par să fi avut efect.

Filipine deține locul al treilea în topul deturnărilor, cu două nave de produse petroliere. În zona de coastă a Somaliei nu a mai fost raportat niciun atac pirateresc, dar pirații din zonă continuă să dețină 29 de ostateci, în vederea răscumpărării.

Biroul Maritim Internațional sfătuiește echipajele să rămână vigilente și să urmeze practicile de securitate cele mai bune, în timp ce navigă prin zonele bântuite de pirați.

Comentează știrea

UrDkrNhFjayuwB
29 noiembrie 2016
tqIFmkMm

vc7D0R zbihhgmnjnyq, [url=http://fyttpsrshksd.com/]fyttpsrshksd[/url], [link=http://lxfszlwoyqpd.com/]lxfszlwoyqpd[/link], http://ncadmywubept.com/

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Aprilie 2016
Stire din Economie : Incidente pe mări și oceane
Joi, 28 Aprilie 2016
Stire din Economie : Accidente pe mări și oceane
Luni, 25 Aprilie 2016
Stire din Economie : Necazuri pe mări și oceane
Miercuri, 20 Aprilie 2016
Stire din Economie : Incendiu la bordul unui trauler
Marţi, 12 Aprilie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente navale
Pagina a fost generata in 1.0899 secunde