În primul semestru al anului 2015

Pirații au luat ostateci 250 de navigatori, au rănit nouă și au ucis unul

316
Pirații au luat ostateci  250 de navigatori,  au rănit nouă  și au ucis unul - piratii-1439129651.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Biroului Maritim Internațional, în sud-estul Asiei se menține tendința de jefuire, de către pirați, a tancurilor petroliere costiere, de mici dimensiuni. În medie, este semnalat un atac la două săptămâni.

Printre atacatori se numără bandele de pirați indonezieni, care sunt responsabilă de jefuirea a cel puțin două nave.

Ultimul raport al Biroului Maritim Internațional relevă că, la nivel global, în prima jumătate a anului, au fost înregistrate 134 incidente de piraterie și atacuri armate împotriva navelor. În aceeași perioadă a anului precedent au avut loc doar 116 incidente.

Pirații au reușit să urce la bordul a 106 nave și au capturat 13 dintre ele. 15 atacuri au eșuat. În 2015, un număr de 250 de navigatori au fost luați ostateci, 14 navigatori au fost agresați, 10 navigatori au fost răpiți, 9 navigatori au fost răniți, iar unul a fost ucis. O treime din incidente au avut loc în zona de coastă a Indoneziei, majoritatea soldându-se cu furturi de bunuri de pe nave.

Biroul Maritim Internațional semnalează o creștere semnificativă a numărului incidentelor piraterești în zona de coastă a Bangladeshului și a Chittagongului. Au fost raportate 10 incidente în trimestrul II 2015, față de numai unul în primul trimestru al anului. În toate aceste atacuri, pirați înarmați au jefuit navele.

În prima jumătate a anului 2015, în apele Nigeriei au avut loc 14 incidente piraterești. 10 navigatori au fost răpiți în urma a trei dintre ele.

Îmbucurător este faptul că, în trimestrul II 2015, nu s-a raportat niciun incident în zona de coastă a Somaliei, dar aceasta nu înseamnă că echipajele ar trebui să reducă vigilența și să nu mai respecte regulile stabilite pentru tranzitarea zonelor periculoase, atenționează Biroul Maritim Internațional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Iulie 2015
Stire din Economie : Cine le apără pe femeile marinar?
Pagina a fost generata in 1.2989 secunde