Pirații au incendiat un tanc petrolier încărcat cu 141.000 tone de carburanți

1077
Pirații au incendiat un tanc petrolier încărcat cu 141.000 tone de carburanți - navabriliantte-1310154314.jpg
Pe data de 6 iulie 2011, în dreptul coastei Yemenului, la 20 de mile de portul Aden, pirații au atacat cu aruncătoare de grenade tancul petrolier Brillante Virtuoso.
Nava avea la bord un echipaj de 26 navigatori. Plecase din Ucraina cu o încărcătură de 141.000 tone de produse petroliere și se îndrepta spre portul Qingdao, din China.
Grenadele au lovit suprastructura navei și au provocat un incendiu. De teama exploziei, echipajul s-a urcat în bărcile de salvare și a abandonat nava.
Un vas de război american și două remorchere din portul Aden au pornit în ajutorul tancului petrolier. Echipa de salvare a reușit să stingă incendiul.
Nu este prima oară când tancurile petroliere sunt atacate cu focuri de armă, dar până în prezent nu s-a întâmplat ca vreunul să fie incendiat. Brillante Virtuoso a fost la un pas de o catastrofă, care putea avea consecințe grave asupra mediului.
Luna viitoare, reprezentanți guvernamentali, militari, ai marilor companii petroliere și de navigație se vor întâlni la Londra. Tema discuției: cum poate fi stârpită pirateria, ce trebuie făcut pentru a asigura libera navigație pe mările și oceanele lumii? În particular, va fi discutat și cazul Africii de Vest. În această zonă se semnalează tot mai multe atacuri, semn că modelul somalez este tot mai mult preluat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4106 secunde