Piloții din portul Constanța au protestat în fața sediului CNAPMC

374
Piloții din portul Constanța au protestat în fața sediului CNAPMC - pilotiidinportulconstantaauprote-1609764102.jpg

Articole de la același autor

Un grup de 50 – 60 de piloți și marinari din cadrul firmelor de pilotaj din portul Constanța au organizat, astăzi, 4 ianuarie 2021, o acțiune de protest în fața sediului Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime. Protestatarii și-au exprimat nemulțumirea față de trecerea serviciului de pilotaj în administrarea companiei de stat.  
Printr-un comunicat de presă, CNAPMC informează că: „Măsura a fost determinată de faptul că, la 31 decembrie 2020, au expirat contractele încheiate cu cele patru firme de pilotaj, iar acestea au refuzat să presteze serviciile de pilotaj, după această dată, în condițiile specificate în contractul cadru publicat pe website-ul administrației – a arată într-un comunicat al CNAPMC.
Pentru a evita blocarea navigației în porturile maritime și pentru a nu afecta activitatea tuturor celor care depind de industria portuară, în prezent, CNAPMC asigură serviciile de pilotaj cu nouă piloți, echipa fiind în dezvoltare.
CN Administrația Porturilor Maritime este pregătită să asigure acest serviciu până la momentul în care operatorii privați vor reuși să presteze pilotajul în condițiile de siguranță și securitate necesare.
Administrația Porturilor Maritime va presta acest serviciu nediscriminatoriu, în condiții egale în ceea ce privește calitatea, durata și prețul.”
În perioada 1 – 4 ianuarie 2021, cu sprijinul corpului de piloți ai Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime au fost efectuate 55 manevre, navele intrând sau ieșind din porturi fără întârzieri. 
„Administrația Porturilor Maritime îi asigură pe toți clienții și partenerii săi că porturile Constanța, Constanța – zona Midia și Mangalia vor funcționa neîntrerupt și la cele mai înalte standarde de siguranță”, se arată în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7236 secunde