Piețele petroliere sunt nervoase, cotațiile au făcut salturi de peste 10%

147
Piețele petroliere sunt nervoase, cotațiile au făcut salturi de peste 10% - pietelepetrolieresuntnervoase-1568666621.jpg

Articole de la același autor

Atacurile cu drone asupra instalațiilor petroliere din Arabia Saudită și incendierea lor au dus la scăderea, peste noapte, a producției mondiale de petrol cu 5%. Piețele petroliere au reacționat emoțional și cotațiile au înregistrat salturi ne mai văzute. În data de 16 septembrie 2019, la ora 15,30, prețul barilului de petrol înregistrase o creștere de 6,42 dolari, respectiv 10,66% față de momentul de debut al zilei de tranzacționare, ajungând la 66,64 dolari. Analiștii din piață apreciază că există riscul ca prețurile să urce rapid, la 80 de dolari pe baril.


Scăderea producției și creșterea accelerată a prețurilor petroliere îi avantajează pe marii producători și exportatori de țiței, dar afectează întreaga economie mondială. Scumpirea carburanților se va reflecta în prețurile tuturor produselor și serviciilor, va fi resimțită de toți agenții economici și de populațiile întregii planete. Dacă prețurile ridicate se vor menține o perioadă mai lungă, vor grăbi recesiunea economiei mondiale care, deja, bate la ușă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4203 secunde