PIB se va contracta cu 14% în trimestrul al doilea

157
PIB se va contracta cu 14% în trimestrul al doilea - pibsevacontractacu14ntrimestrula-1591624207.jpg

Articole de la același autor

"Pe parcursul ultimilor patru ani, creșterea economică a fost susținută în special prin creșteri salariale și majorarea puternică a consumului, în timp ce dezechilibrele fiscale și externe s-au accentuat, iar rata anuală a inflației s-a situat în jurul valorii de 4%, cel mai ridicat nivel comparativ cu țările din UE", a declarat Mugur Isărescu - guvernatorul BNR, la cea de a 43-a reuniune a Clubului Guvernatorilor din Zona Mării Negre, Balcani și Asia Centrală

În acest context, BNR a menținut o politică monetară mai restrictivă, prin păstrarea la un nivel relativ ridicat atât al ratei dobânzii de politică monetară, cât și al ratelor rezervelor minime obligatorii ale instituțiilor de credit pentru pasivele în lei și cele în valută.

Pandemia Covid a accentuat și mai mult dezechilibrele existente în economie. Estimările oficiale privind evoluția PIB pentru trimestrul II indică o contracție de 14% a activității economice față de trimestrul anterior. Șomajul în creștere și măsurile adoptate de autorități cu scopul limitării extinderii pandemiei au contribuit la creșterea presiunilor asupra cheltuielilor bugetare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 04 Iunie 2020
Stire din Economie : Evoluții financiar-bancare
Pagina a fost generata in 0.5606 secunde