Piața românească de capital este în creștere

195

Articole de la același autor

Piața de capital din România a crescut cu 9% în primele trei luni din acest an, timp în care indicele BET, care include cele mai tranzacționate 16 companii cu excepția SIF-urilor, a depășit 8.000 de puncte. România a ajuns astfel să ocupe locul al 13-lea în Uniunea Europeană, în funcție de ritmul de creștere înregistrat de indicii principali ai burselor europene.

Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București, a declarat: "Bursa a revenit pe creștere în primul trimestru, însă pe volume modeste de tranzacționare comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. O participare mult mai ridicată a populației la piața de capital trebuie să fie o prioritate a BVB și a întregii comunități financiare, pentru a schimba semnificativ premisele de dezvoltare viitoare a pieței locale de capital".

La rândul său, Lucian Anghel, președinte BVB, a spus: "Primul trimestru a fost caracterizat de o amplă volatilitate într-o piață care a trecut de la minus la plus, iar investitorii au beneficiat de clarificări legislative, continuarea unei activități economice intense și randamente generoase ale dividendelor, care au fost de circa 9% anul trecut pentru principalele companii listate, fiind printre cele mai mari din lume".

La finalul primului trimestru, valoarea de piață a companiilor românești a fost de 19,3 miliarde euro, comparativ cu 18,1 miliarde euro la finalul anului trecut, ceea ce înseamnă un avans de 6,6%. Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate pe piața reglementată a BVB a depășit 33,3 de miliarde de euro în ultima ședință de tranzacționare din martie 2019, comparativ cu 30,6 miliarde euro la final de 2018, în creștere cu 8,8%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Aprilie 2019
Stire din Economie : Euro a cedat 0,04% în lupta cu leul
Miercuri, 24 Aprilie 2019
Stire din Economie : Un portcontainer a blocat Canalul Suez
Miercuri, 24 Aprilie 2019
Stire din Economie : Un vas a eșuat pe un recif de corali
Pagina a fost generata in 0.8496 secunde