Piața românească de capital a înregistrat creșteri duble față de bursele americane și europene

146
Piața românească de capital a înregistrat creșteri duble față de bursele americane și europene - piataromaneascadecapitalainregis-1633713850.jpg

Articole de la același autor

În primele nouă luni ale anului 2021, piața românească de capital a înregistrat o creștere superioară burselor de pe alte meridiane ale lumii. Iată, indicele BET a făcut un salt de 29%, iar BET-TR, care include şi dividendele, s-a majorat cu 35,6%.

În aceeași perioadă, indicele american S&P 500 a înregistrat un avans de numai 14,7%, iar indicele european STOXX600 a crescut cu 14,0%.

Valoarea tranzacțiilor cu toate tipurile de instrumente financiare listate la Bursa de Valori București (BVB) a ajuns la 13 miliarde lei, fiind mai mare cu 4,2% faţă de primele nouă luni ale anului 2020.

În perioada de referință din 2021, au avut loc 22 emisiuni de obligațiuni ale unor companii private și 6 noi emisiuni de titluri de stat, în valoare totală de 1 miliard de euro. De asemenea, au intrat la tranzacționare acțiunile a 19 companii noi, cu o capitalizare cumulată de 1 miliard de euro.

Companiile românești au devenit tot mai vizibile pe „radarul” investitorilor internaționali. Începând cu data de 20 septembrie 2021, România are cinci companii incluse în indicii furnizorului global FTSE Russell. Este vorba de: Banca Transilvania, Nuclearelectrica, OMV Petrom, TeraPlast și Bittnet.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0766 secunde