PIAȚA AUTO: Constănțenii cumpără mult, dar ieftin

884
PIAȚA AUTO: Constănțenii cumpără mult, dar ieftin - masinipiataauto-1350139081.jpg

Articole de la același autor

Luna trecută la Constanța au fost înmatriculate, potrivit Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), puțin peste 500 de autoturisme (număr aproape identic cu cel înregistrat în august), lucru bun pentru piața auto, în general. Făcând o comparație cu septembrie 2011, diferența este una destul de mare. Anul trecut doar puțin peste 300 de constănțeni își înmatriculau mașinile în prima lună de toamnă. Despre aproximativ aceleași cifre (comparație 2012 cu 2011) putem vorbi și în cazul lunii august, așadar trendul ascendent pare să se mențină.


Totuși, chiar dacă vorbim despre o creștere semnificativă a numărului de constănțeni care s-au decis să-și cumpere (încă) o mașină, autoturismele noi, și ca procent, și ca număr, făcând iarăși comparație cu septembrie 2011, sunt destul de puține. Mai exact, luna trecută doar 30% din totalul mașinilor înmatriculate au fost la cumpărare noi, adică puțin peste 150, pe când anul trecut numărul sărea bine de 200, iar procentul era, atenție, de 65%.


Vânzările încă merg rău


Chiar dacă a crescut considerabil numărul mașinilor vechi înmatriculate, asta nu înseamnă neapărat profituri mai mari pentru cei care se ocupă îndeaproape cu afaceri cu autoturisme. Comercianții auto spun că nu se poate vorbi despre o dezghețare a pieței locale. E drept, au vândut ceva mai multe mașini în ultimele luni, însă acest lucru se întâmplă de regulă pe perioada verii, așa că tânjesc încă după anii în care scăpau în doar câteva zile de mașinile aduse din străinătate. 


"Poate că oamenii au început să aibă iar curaj, având în vedere și problema taxelor, a faptului că s-a văzut că s-au putut recupera în instanță", spune unul dintre comercianții de mașini rulate din Constanța, care însă a adăugat că afacerile merg aproape la fel de prost ca anul trecut, o ideea de altfel generală printre cei care vând autoturisme second - hand.

 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Taxa auto, amânată cu un an
Pagina a fost generata in 2.1386 secunde