Mai multe ştiri online:

Peste 86% din veniturile populației se duc pe hrană, servicii și dările către stat

Ştire online publicată Vineri, 07 Iunie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
În anul 2018, veniturile totale medii lunare ale românilor au fost de 4.251 lei pe gospodărie și de 1.631 lei pe persoană. 
Cheltuielile totale ale populației au fost, în medie, de 3.667 lei lunar pe gospodărie (1.407 lei pe persoană) și au reprezentat 86,2% din nivelul veniturilor totale. 


Salariile și celelalte venituri asociate lor au fost cea mai importantă sursă de venituri (67,2% din veniturile totale ale gospodăriilor). 


La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestații sociale (18,7%), veniturile din agricultură (1,9%), veniturile din activități neagricole independente (2,2%), cele din proprietate și vânzarea de active din patrimoniul gospodăriei (1,1%), precum și veniturile în natură (7,8%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,4%). 


Principalele destinații ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt: consumul de bunuri alimentare, nealimentare și servicii, dările către stat și cotizațiile, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția
gospodăriei (hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat, servicii veterinare etc.).


Cheltuielile pentru investiții, destinate pentru cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărarea de acțiuni etc. dețin o pondere mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populației (doar 0,5%).


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7361 secunde